5 september 2017 - 2 min leestijd

Venvulas levert apparatuur èn gecertificeerde lassers

Venvulas lastechniek gaat zich in samenwerking met de landelijk werkende technische uitzendorganisatie Prior Personeelsdiensten in Middelburg richten op het leveren van speciale lasapparatuur inclusief gecertificeerde lassers. Hiermee richt men zich op de ook in de Benelux groeiende vraag naar lassers die tijdelijk worden ingehuurd voor het voltooien van projecten waarbij specifiek behoefte is aan gecertificeerd laswerk.

“Steeds vaker wordt niet alleen in ons land, maar ook over de grens gevraagd naar gecertificeerd laswerk,” stelt Venvulas-directeur Hans van de Ven. “Maar zoals bekend is er binnen de West Europese industrie een enorm tekort aan deskundige technici en datzelfde geldt voor ervaren gecertificeerde lassers. Deze worden momenteel dan ook overal vandaan gehaald. Uit Polen, Portugal, Lithouwen, etc. Alhoewel hier prima lassers tussen zitten, is het de vraag of deze mensen conform de eisen gecertificeerd zijn. Ook zijn er vaak taalbarrières waardoor het werken met deze (vaak tijdelijke) krachten niet altijd even efficiënt en probleemloos verloopt. Wij hebben onlangs dan ook een overeenkomst gesloten met Prior Personeelsdiensten in Middelburg, dat zij binnenkort als industrieel detacheringsbureau via ons goed opgeleide gecertificeerde lassers kunnen gaan aanbieden inclusief de bijbehorende apparatuur.”

 

Ideale combinatie

“Omdat wij een breed scala aan lasapparatuur produceren en beschikken over een sterk gevarieerde voorraad (gevulde) lasdraden, kan voor iedere combinatie van materialen en constructievormen de beste combinatie van lasmethode, lasmateriaal en overige parameters worden samengesteld,” aldus Hans van de Ven. “Daarnaast gaan wij vanaf september lassers opleiden zodat deze over de juiste papieren beschikken om gecertificeerd laswerk te kunnen uitvoeren. Omdat ze dit met onze apparatuur doen, resulteert dit niet alleen in een volgens de norm goedgekeurde lasverbinding, maar ook in een economische en veilige methode. Zo hebben wij een lastoorts met geïntegreerde rookafzuiging die veilig, maar ook economisch werken mogelijk maakt onder alle omstandigheden. Vooral bij het bouwen van windmolens komt heel veel gecertificeerd laswerk kijken en om aan die stijgende vraag te voldoen gaan wij daarvoor de mensen en de middelen leveren, die via Prior Personeelsdiensten worden ingezet bij de betreffende projecten. Ik denk dat we hiermee een unieke service bieden aan de industrie en het probleem van het tekort aan gecertificeerde lassers voor een deel kunnen oplossen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden