2 mei 2017 - 2 min leestijd

Vijf partijen richten Smart Industry Partners op

ErgoDesign, Hollander Techniek, Universiteit Twente, Oost en adviesbureau Symbol hebben samen het netwerk Smart Industry Partners gelanceerd. Doelstelling van het platform is om kennis en ervaring op het gebied van smart industry te delen en organisaties in ons land te helpen bij de toepassing van Industrie 4.0 technieken.

Door de opkomst van nieuwe technologieën en digitalisering raakt een reeks van industriële ontwikkelingen in een stroomversnelling, die binnen de maakindustrie zal leiden tot verbeteringen in productiviteit en efficiency. Om bedrijven meer inzichten te bieden in wat Smart Industry hen kan opleveren en hoe zij hiervan het beste kunnen profiteren, besloten vijf partijen om een kennisnetwerk op te zetten. Het betreft ErgoDesign, een aanbieder van Industrial Engineering support diensten, waaronder productie- en logistieke advisering; Hollander Techniek, een technisch dienstverlener gespecialiseerd in onder meer elektrotechniek, beveiliging, robotisering en Industriële automatisering; Universiteit Twente, de grootste campusuniversiteit van Nederland met een focus op technologische ontwikkelingen; Oost, een ontwikkelingsmaatschappij uit Apeldoorn; en Symbol, een advies- en trainingsbureau uit Enschede en Amersfoort dat zich richt op onder andere Business Improvement, Lean Six Sigma en kwaliteitsmanagement.

 

Doel

Het netwerk heeft als doel oplossingen te bieden voor integratie van industriële automatisering en informatietechnologie met als resultaat een sterke verbetering van productiviteit, flexibiliteit en robuustheid van de productiesystemen. Smart Industry Partners richt zich met name op middelgrote tot grote industriële bedrijven die de financiële middelen hebben om in Industrie 4.0 te investeren. Concrete vraagstukken waar Smart Industry Partners verwacht bij te kunnen ondersteunen variëren van het starten van een innovatietraject, zoals een verkenning, tot de businesscase fase en de daadwerkelijke implementatie. Als onderdeel van de kennisbank van het netwerk hebben de partners ook een tweedaagse masterclass ontwikkeld, die deelnemers de mogelijkheid biedt om kennis op te doen over de verschillende Smart Industry elementen. Tijdens de sessies wordt ingegaan op de onderlinge samenhang van de verschillende elementen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere ‘smart product development’ en co-creatie, ‘mass customization’, ‘flexible manufacturing’, ‘cyber physical systems’ en ‘digital factory’.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden