2 mei 2017 - 2 min leestijd

Vimag 65-jaar ‘oud’: “We leren van elkaar en staan samen sterk, toen, nu en in de toekomst”

In het Bussumse restaurant Jan Tabak werd vorige week het 65-jarig jubileum van Vimag gevierd. Ruim dertig leden van Vimag kwamen bij elkaar. Vimag (onderdeel van branchevereniging FPT-VIMAG) is in die 65 jaar uitgegroeid tot een succesvolle en deskundige innovatieve groep van leveranciers voor machines, gereedschappen, software en toebehoren voor de metaalbewerking. “Onze leden behoren tot de top van de industrie.”

 

Na de Tweede Wereldoorlog begon de wederopbouw in Nederland. Dus moesten er ook meer machines komen. Eenentwintig machinebouwers en –leveranciers richtten op 28 april 1949 een vereniging op om de belangen te behartigen. Bij Koninklijk Besluit is op 5 november 1951 de Vimag opgericht, onder de naam Vi-Metaal en Vimag.

“Een aantal van de bedrijven die de Vimag toen hebben opgericht, is nog steeds lid”, zegt André Gaalman, voorzitter FPT-VIMAG. “We hebben in de afgelopen 65 jaar veel meegemaakt. En flink bijgedragen aan de ontwikkeling van de industrie. We hebben de komst van automatisering, exotische materialen en 3D-print meegemaakt en hebben daar direct op ingespeeld”, zegt hij.

Maar ook globale ontwikkelingen zijn langsgekomen. Ondanks globalisering, handelsafspraken, niet altijd transparante overheden en Europa heeft Vimag 65 jaar standgehouden. Gaalman: “Hoe hebben we het gedaan in die tijd? Onze leden waren en zijn professionals en behoren tot de top van de industrie. We hebben niet de illusie dat we een grote invloed hebben op de wereldzaken, maar we leren van elkaar en staan samen sterk, toen, nu en in de toekomst.”

 

Vimag is uiteindelijk opgegaan in FPT-VIMAG. FPT-VIMAG is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden