27 november 2023 - 2 min leestijd

Walter en Heller ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Walter AG en Gebr. Heller Maschinenfabrik GmbH zijn een technologie- en ontwikkelingspartnerschap aangegaan. De samenwerking richt zich op geïntegreerde oplossingen voor klanten in de bewerkingsindustrie. De bedrijven streven ernaar om hun producten te testen, optimaliseren en op de markt te brengen door gezamenlijke ontwikkeling van duurzame bewerkingsprocessen.

De twee CEO’s van de in Baden-Württemberg gevestigde bedrijven zeiden dat ze ernaar uitkijken om nauw samen te werken en er meer dan van overtuigd zijn dat dit een win-winsituatie is voor beide bedrijven.

CEO van Heller, Dr. Thorsten Schmidt: “Walter is een uitstekende technologiepartner met uitgebreide gereedschapsdeskundigheid en een schat aan ervaring in bewerking. Bovendien levert Walter de nodige gereedschapstechnologie om Heller’s klanten een direct productiviteitsvoordeel te bieden bij metaalbewerking. Samen met de sterke punten die Heller meebrengt, kunnen we een sterke samenwerking tot stand brengen op het gebied van ontwikkeling en technologie.”

Volgens Christoph Geigges, president van Walter, zullen beide bedrijven duidelijk profiteren van de samenwerking: “We zien veel kansen in samenwerking met Heller, omdat zij de kennis en ervaring hebben in het opzetten en bewerken van verschillende werkstukken, zoals vereist. Samen met ons uitgebreide assortiment snijgereedschappen kunnen we het ideale pakket bieden voor klanten.

“Samenwerken met Heller aan specifieke toepassingsprojecten, die componenten in de auto- en luchtvaartindustrie wereldwijd omvatten, is een spannende ontwikkeling die voordelen zal opleveren voor alle betrokken partijen.”

Het in Tübingen gevestigde bedrijf heeft al vele jaren een sterke samenwerking met Heller, zowel als klant als leverancier. Diverse Heller-machines worden al gebruikt in de technologiecentra en productiefaciliteiten van Walter.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden