23 april 2020 - 2 min leestijd

Watson-Marlow Bredel neemt grote WFL via dak in ontvangst

Donderdagochtend, 23 april heeft Watson-Marlow Bredel uit Delden een grote WFL M65-G in ontvangst genomen. Om de multitaskingmachine in de juiste fabriekshal te krijgen, moest zowel de bewerkingsmachine, het kettingmagazijn als de spanentransporteur met een kraan door het dak getild worden. Deze spectaculaire, ruim drie uur durende aangelegenheid heeft de redactie van TechniShow Magazine in een timelapse vastgelegd.

Watson-Marlow Bredel heeft de nieuwe WFL M65-G, met een lengte van 2.000 mm tussen de klauwplaten, uitgerust met een speciaal kettingmagazijn met ruimte voor 200 gereedschappen. Daarnaast is er gekozen voor een tegenspil die met 56 kW net zo krachtig is als de hoofdspil. Tevens uniek is de optie om te bewerken met een gereedschapslengte tot maximaal 900 mm. “In de komende weken zal de multitaskingmachine verder worden uitgerust met automatiseringsoplossingen. Hiermee wordt zowel een automatische klauwwissel als het automatisch wisselen van het werkstuk mogelijk”, vertelt Bertus Groteboer, Manufacturing Engineer en kartrekker van het project. Directeur Johan van den Heuvel vervolgt: “Naar verwachting zullen monteurs van WFL begin mei starten met het operationeel maken van het bewerkingscentrum. Het doel is dat het geheel dan in september volledig in bedrijf is.”

In het najaar verschijnt er een uitgebreid artikel in TechniShow Magazine over deze levering. De M65-G is het tweede bewerkingscentrum van WFL bij Watson-Marlow Bredel en geleverd door Oude Reimer uit Hilversum.

Bekijk hieronder de timelapse-video van de levering:

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden