7 januari 2020 - 3 min leestijd

Welec: “Met SafanDarley klaar voor de toekomst”

Na twintig jaar werken bij een internationaal installatiebedrijf, vond WIlly Eyckmans de tijd rijp een eigen bedrijf op te richten. Hij startte op 1 april 1991 in het Belgische Voortkapel in een achterkamer en in de tuin: Welec Electro Techniek. Nu telt de onderneming in Westerlo zo’n 180 medewerkers die zorgen voor hoogwaardige totaaloplossingen voor elektrische toepassingen in de industrie. “Deskundigheid en kwaliteit zijn voor ons belangrijke waarden en daarom kiezen we voor SafanDarley”, zegt Eyckmans.

“Welec staat voor Willy Eyckmans Elektriciteits werken”, vertelt Eyckmans in het bedrijfspand in Westerlo, zo’n zestig kilometer ten zuiden van de lijn Breda-Tilburg. “Welec heeft steeds de nadruk gelegd op het maken van goede afspraken en een goed servicebeleid: 24 uur per dag en zeven dagen per week.” Het bedrijf maakte dan ook een constante groei door. De jaarlijkse omzet is nu 20 miljoen euro. “We specialiseerden ons in elektrische installaties, aanvankelijk vooral voor ondernemingen op het plaatselijke gebied. Maar naarmate die bedrijven groter werden en behoefte kregen aan complexere installaties, groeide Welec mee.”

 

Investering

Vanwege die constante groei én voor de optimalisering van de plaatbewerking voor de afdeling Bordenbouw ging Eykmans de markt op om te zoeken naar de juiste investering voor zijn onderneming. “Na het bezoeken van een aantal beurzen in binnen- en buitenland zijn wij in contact gekomen met SafanDarley. Op uitnodiging van de verkoper zijn wij bij SafanDarley op bezoek gegaan. Hier zijn wij overtuigd geraakt van de hoge kwaliteit van hun machines”, vertelt de ondernemer. Eykmans ging niet over één nacht ijs. “SafanDarley is niet de goedkoopste op de markt, maar we hebben gekozen voor geïntegreerde veiligheid, energiebesparing én kortere cyclustijden. Nu hebben we met SafanDarley machines in huis die altijd een goede kwaliteit bieden. Bovendien voorzag het pakket ook in opleidingen voor de medewerkers. Onze ontwerper-tekenaars en ook de hoofd-operator is in opleiding gegaan.”

 

Opties

Met deze investering is het machinepark van Welec nu helemaal CNC-gestuurd. “Al onze plaatbehandeling  – aluminium, koper, roestvrijstaal en staal en in het bijzonder ook onze kunststof platen  – kunnen nu snel en correct behandeld worden. Vanuit ons EPLAN- of Autocad-tekenwerk kunnen we de CNC-machines aansturen. Het systeem beheert een materiaal- en een voorraadlijst. Met SafanDarley zijn we nu echt klaar voor de toekomst.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden