7 oktober 2019 - 3 min leestijd

WFL bewaakt en geeft inzicht in Millturn bewerkingscentra

WFL heeft diverse oplossingen ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in het productieproces en om machines te bewaken bij onbemand produceren. Dankzij deze oplossingen zijn de Millturn bewerkingscentra uitgerust voor de toekomst als het gaat om automatisering en connectiviteit.

Een volledig nieuwe oplossing van WFL werd gepresenteerd tijden de EMO in Hannover. De nieuwe iControl beschermt de machine, zelfs tijdens autonome productie gedurende de nacht. Afhankelijk van de uitrusting van de machine worden tot zestien vrij configureerbare processignalen continu bewaakt. Het nieuwe ontwerp bevat complexere en intelligentere bewakingsopties die uitgebreide veiligheid bieden tijdens de productie. Er worden meerfasen-bewakingslogica’s gebruikt die reageren als de botsingslimiet of adaptieve proceslimiet wordt overschreden of als er belangrijke, snelle veranderingen van krachten worden waargenomen. De machine beschermen tegen schade, verhoogde productiviteit en kwaliteit van het werkstuk, evenals besparingen op gereedschapskosten en een beter gebruik van de levensduur van het gereedschap als gevolg van slijtagebewaking zijn slechts enkele van de voordelen van WFL iControl. Nieuwe functies worden ook geboden door dataregistratie. Met name in de luchtvaart zijn gedetailleerde procesgegevens nodig wanneer uiterst nauwkeurige bewerkingen worden uitgevoerd. De logboeken van de processen zorgen voor een latere verificatie dat er bijvoorbeeld geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden met betrekking tot bijvoorbeeld krachten of koelmiddeltoevoer.

 

Data Analyzer

De WFL Data Analyzer biedt een overzicht van de gehele productielijn. Hierdoor kan het beschikbare productiviteitspotentieel onmiddellijk worden geïdentificeerd en vervolgens worden benut. Productiegegevens over machinestatus kunnen worden geregistreerd en, indien nodig, onmiddellijk worden beantwoord met smartphones, tablets, laptops of een pc. De kerncijfers over productiecontrole zijn in real-time beschikbaar voor de gebruiker.

Met Siemens MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem, biedt WFL een andere efficiënte oplossing aan voor het gebruikersgericht verbinden van producten, fabrieken, systemen en machines. De verzamelde gegevens kunnen worden geanalyseerd in MindSphere, waardoor de status van machines kan worden gevolgd. Gebruikers krijgen nieuwe kennis die kan worden gebruikt om de productiviteit, betrouwbaarheid en efficiëntie van de machine te verhogen.

 

Pay-per-use

Tijdens de EMO presenteerde WFL ook een digitaal pay-per-use-model. Met dit model kunnen nieuwe, slimme financieringsopties worden nagestreefd. Complexe operationele toestanden zoals spilbelastingen, temperaturen en aandrijfenergieën kunnen worden geregistreerd. De machinestatussen worden in real-time vastgelegd en volledig automatisch gefactureerd in overeenstemming met het vooraf overeengekomen uurtarief. De machine kost dus alleen geld als het effectief geld verdient. Dit heeft grote voordelen, want hoe meer de machine wordt gebruikt, hoe goedkoper het wordt.

 

Verificatie van NC-programma’s

CrashGuard Studio is een 3D-simulatiesoftware van WFL waarmee gebruikers programmering op een pc kunnen uitvoeren voor de voorlopige verificatie van NC-programma’s. De voordelen van de software omvatten de visualisatie van alle programmeerstappen om fouten in een vroeg stadium te detecteren, de verbeterde kwaliteit van de NC-programma’s op het gebied van efficiëntie en machineveiligheid en de kortere insteltijden op de machine dankzij de voorlopige simulatie. Dit biedt de machinebestuurder een voltooid programma dat al op crashes is getest.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden