20 september 2019 - 2 min leestijd

Widenhorn krijgt predicaat Hofleverancier bij honderdjarig jubileum

Gisteravond heeft Widenhorn haar honderdjarig jubileum in Diergaarde Blijdorp gevierd. Het is precies honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn aan de Leuvehaven in Rotterdam begon met het verkopen van Wolverine Motors en niet veel later gereedschappen & machines. Het jubilerende bedrijf ontving het predicaat Hofleverancier. Het Predicaat geeft bedrijven het Recht om het Koninklijk Wapen te voeren met daarbij de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. 

 

Op zaterdag 21 september organiseert Widenhorn een Open Huis in het Widenhorn bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Rhoon voor alle klanten, oud-medewerkers, relaties, leveranciers en andere geïnteresseerden.

In het honderdjarig bestaan van Widenhorn hebben vier generaties aan het roer gestaan, die het uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt dat Widenhorn tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat en succesvol is. In deze lange historie is het bedrijf en zijn de producten telkens aangepast aan de tijd en aan de nieuwe generatie.

Bedrijfsbiografie

Over de geschiedenis van de zaak Widenhorn verschijnt een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Deze bedrijfsbiografie werd gisteren voor het eerst gepresenteerd en zal tijdens het Open Huis tevens onderwerp van gesprek zijn. Tijdens het open huis zal het Jubileumboek ook tegen gereduceerd tarief worden aangeboden.

 

Museum

Tijdens het Open Huis is het Widenhorn Museum opengesteld, waar de historie van de zaak te zien is in voorwerpen en beeldmateriaal. Daarnaast is gedurende de zomerperiode hard gewerkt aan een compleet nieuw archief, waar alle fotoboeken en catalogi te zien zijn. De hal van Widenhorn is veranderd in de gereedschapswinkel van opa Cornelis Euser met machines en gereedschappen van net na de oorlog tot nu. Ook zijn de huidige machines en softwareoplossingen live in actie te zien.

 

Open Huis bezoeken

Het Open Huis op zaterdag 21 september is tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken. Bezoekers kunnen met hun eigen unieke glas gemaakt op een van de lasersystemen proosten op deze zakelijke verjaardag. Aanmelden kan via de website van Widenhorn.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden