18 juni 2018 - 2 min leestijd

Wila investeert in tweede productiecel met vier Chiron machines

Wila investeert in een tweede productiecel met in totaal vier bewerkingscentra van Chiron. Momenteel wordt in Lochem de fabriekshal verbouwd om de nieuwe cel een plaats te kunnen geven. De eerste Chiron Mill 6000 van de tweede cel wordt op dit moment geassembleerd bij Chiron in Tuttlingen (zie foto).

Wila heeft al een complete geautomatiseerde cel met zes Chiron bewerkingscentra operationeel. Hier komt nu nog eens een geautomatiseerde cel met vier machines bij. De bewerkingscentra worden achter elkaar gepositioneerd en van boven be- en ontladen door een robot hangend aan een gantry-systeem. De Mill 6000 bewerkingscentra hebben een bereik van 6 m in de X-as. Wila produceert er puur en alleen relatief slanke Wila klemmingen en bomberingen mee. De machines worden uitgerust met een hydraulisch klemsysteem van Wila voor het positioneren en klemmen van de werkstukdragers. Kenmerkend aan de Mill 6000 van Wila is de constructie van de gereedschapswisselaar. Deze is direct achter de freesspil gepositioneerd zodat de freesgereedschappen met de zwenkkop volledig meebewegen langs de X-as en direct gewisseld kunnen worden. Elke machine heeft dezelfde gereedschapsvoorraad van in totaal 163 gereedschappen.

“De nieuwe Mill 6000 machines zijn alweer verbeterd t.o.v. de machines die al bij Willa in bedrijf zijn. Zowel op software- als hardware-gebied zijn verbeteringen aangebracht die problemen in de praktijk oplossen. Zo zijn er extra sensoren aangebracht aan de deuren, waardoor het systeem zeker weet dat de deuren volledig geopend zijn. Spanen of andere mankementen kunnen er voor zorgen dat de deuren niet volledig geopend worden en dit heeft in het verleden voor problemen gezorgd, met name bij de automatische aanvoer van werkstukken. Daarnaast is de B-as sterker gemaakt en is de software aangepast om de 6.000 gereedschapsgegevens die per uur binnen komen te kunnen handelen”, vertelt Danny van Rij van Oude Reimer uit Hilversum.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden