21 juni 2023 - 2 min leestijd

Workshop ‘Optimaal verspanen in uw digitale fabriek’ bij Heidenhain

MKG, Heidenhain, Dormac en Dormatec houden op 29 juni bij Heidenhain in Ede een workshop ‘Optimaal verspanen in uw digitale fabriek’. In zes sessie laten de partijen zien hoe door slimme samenwerking tussen systemen en partijen, beschikbare data wordt omgezet in procesinformatie. Hiermee wordt niet alleen (tijd)winst behaald, maar kan ook de juiste keuze gemaakt worden in het verbeteren van het proces.

De eerste presentatie gaat over de monitoring- en beheersoftware StateMonitor. Hiermee kan je in realtime de productiestatus van CNC-gereedschapsmachines bekijken. De programmalooptijd wordt direct teruggekoppelt naar het ERP pakket zodat er daar een nauwkeurige nacalculatie kan worden gemaakt. Daarnaast wordt uitgelegd hoe met de Messenger functie binnen StateMonitor eenvoudig meldingen kunnen worden verstuurd om het totale productieproces te beheren. 

Daarna staat 5-assig bewerken met DN Solutions centraal. Gevolgd door een sessie over systemen voor procesoptimalisatie in de verspanende industrie. MKG toont vervolgens de digitale fabriek. Samen met de partners Heidenhain, Supplydrive, Iscar, Dormac en Dormatec demonsteren ze hoe de orders door de MKG ERP gaan met een minimum aan menselijke handelingen.

De vijfde presentatie gaat over koppelingen en integraties met de keten met bedrijven om zich heen. Zowel intern als extern worden verschillende communicatiemiddelen gebruikt. Supplydrive helpt te integreren met de keten. 

Tot slot is er een live Demonstratie: optimaal verspanen in de digitale fabriek. Hier komen de workshops samen. Dit is een live demonstratie van optimaal verspanen in een digitale fabriek. De kracht van alle deelnemers gebundeld.

De demonstratie vindt plaats in het applicatiecenter. Waarbij de samenwerking tussen MKG, Heidenhain, Dormac en Dormatec zichtbaar wordt door gebruikt te maken van de koppeling van Supplydrive. De applicatie engineers Gibran Khan van Dormac CNC Solutions en Carmen Nales van Heidenhain nemen de demonstraties aan de 5-assige DN Solutions DVF5000 bewerkingsmachine voor hun rekening.

Datum: 29 juni

Tijd: 13.45 tot 20.00 uur

Locatie: Copernicuslaan 34, Ede

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden