10 januari 2019 - 3 min leestijd

World Economic Forum erkent fabriek Sandvik als Industrie 4.0 faciliteit

Het World Economic Forum heeft de fabriek van Sandvik Coromant in Gimo, Zweden, officieel erkend als een geavanceerde Industry 4.0-faciliteit. De fabriek, benoemd tot ‘lighthouse’-site, is geselecteerd omdat de faciliteit een breed scala aan Industrie 4.0-technologieën bevat, terwijl mensen en duurzaamheid centraal staan in de innovatie.

Door de aankondiging erkent het World Economic Forum de vooruitgang die fabrikanten boeken om de technologieën van Industry 4.0 te gebruiken voor moderne productie. Elke lighthouse wordt geselecteerd uit een onderzoek van meer dan 1.000 productielocaties op basis van hun succes bij het adopteren van Industry 4.0-technologieën en het aantonen van tastbare voordelen. Volgens het World Economic Forum heeft de Gimo-faciliteit van Sandvik Coromant via haar productieprocessen een digitale draad door het productieproces gecreëerd die de arbeidsproductiviteit aanzienlijk heeft verhoogd. Een voorbeeld is de ’touchless changeover’ waarmee ontwerppatronen automatisch kunnen worden gewijzigd, zelfs tijdens onbemande diensten. Nadine Crauwels, president van Sandvik Coromant, zegt: “Onze Gimo-productiefabriek staat als lighthouse op de lijst en toont niet alleen de werkelijke prestaties en het toegenomen concurrentievermogen, maar net zo belangrijk toont het duurzaamheid als het hart van innovatie.”

Magnus Jarlegren, Vice President Supply, voegt hieraan toe: “Productiviteitsverbetering en technologieontwikkeling zijn twee pijlers voor productie die we in de loop van de jaren sterk hebben ondersteund. We zijn ontzettend trots dat World Economic Forum ons nu heeft erkend als een lighthouse voor Industrie 4.0. Dit versterkt ons vermogen om samen de toekomst vorm te geven.”

V R Vijay Anand, Head of Digital Machining, says: “Digital machining is a key Sandvik Coromant offer for our customers. Our recognition as an advanced adopter of Industry 4.0 endorses our understanding and maturity in this complex area. It also endorses the fact that we build digital offers which deliver tangible business value to our customers.”

V R Vijay Anand, hoofd Digital Machining, zegt: “Digitale productie is een belangrijk voor onze klanten. Onze erkenning als een geavanceerde gebruiker van Industry 4.0 onderschrijft ons begrip en volwassenheid in dit complexe gebied.” 

 

Netwerk van lighthouses

Het doel van het World Economic Forum is om een netwerk van industriële lighthouses te creëren. Allemaal producenten die de problemen aanpakken waarmee industrieën in zowel geavanceerde als opkomende economieën worden geconfronteerd als het gaat om investeringen in geavanceerde technologieën. Eerder werk van het World Economic Forum wees uit dat meer dan 70% van de bedrijven die in technologieën zoals big data-analyse, kunstmatige intelligentie of 3D-printen investeren, de projecten niet voorbij de proeffase kunnen nemen. Om het leren en toepassen van technologieën door andere bedrijven te ondersteunen, hebben Sandvik Coromant en de andere lighthouses in het netwerk ermee ingestemd om hun deuren te openen en kennis te delen met andere productiebedrijven.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden