10 juli 2019 - 2 min leestijd

Yaskawa Benelux opent officieel vestiging op Brainport Industries Campus

Eind juni heeft Yaskawa de nieuwe vestiging op de Brainport Industries Campus (BIC) op feestelijke wijze officieel geopend. Verschillende gasten uit binnen- en buitenland, medewerkers, zakelijke partners en andere genodigden konden de nieuwe locatie van Yaskawa Benelux bezichtigen en een diverse presentaties bijwonen.

Bruno Schnekenburger, CEO van Yaskawa Europe, Minister Ms. Kijima van de Japanse Ambassade, Niels Langenhuizen over de Brainport Industries Campus (samenwerking en verdere toekomstige uitbreiding),  Michel Weeda, Manager Innovation Program en Meino Noordenbos, CEO Rubix Benelux kwamen allemaal aan het woord tijdens deze middag.

Na een korte presentatie van Koen Herps van KMWE over het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics, waarin Yaskawa Benelux ook participeert, konden alle gasten een bezoek aan het Fieldlab brengen en daar onder andere de mobiele HC10 cobot in actie zien. Er was ook ruimte om te netwerken tijdens een paar borrelmomenten, wanneer er eveneens de tijd was om de verschillende demo’s te zien die in de ruimte waren opgezet. Partners ProduLAS, MCA, BMO en Schunk waren allen aanwezig met hun eigen demo’s en in de Yaskawa showroom waren nog een aantal demo’s te zien, zoals het AirGrip robot systeem voor het oppakken van flessen, de nieuwe GA500 frequentieregelaar en de compacte ArcWorld Micro lascel.

Er werd stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de samenwerking met MCA, waarbij een award en een paar cadeaus werden overhandigd aan een delegatie van MCA. Daarop volgde een leuke verrassing, toen MCA zelf ook een geschenk presenteerde ter ere van het jubileum. Ook werd stilgestaan bij het afscheid van Meino Noordenbos als CEO van Rubix Benelux.

De Japanse oorsprong van Yaskawa werd niet vergeten, met een aantal Japanse gasten, een toast met sake van een Japanse collega en aan het einde een optreden van Japanse ’taiko’ drummers. Na een overheerlijk diner en goede gesprekken, kon iedereen voldaan naar huis gaan met een aantal nieuwe inzichten over de mogelijkheden voor Yaskawa binnen de BIC met open samenwerking en Fieldlabs waar het draait om scholing, productie, ontwikkeling en ervaringen uitwisselen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden