22 juni 2021 - 2 min leestijd

Yaskawa, EKB en Sanders (YES) houden gezamenlijk webinar

Yaskawa Benelux, EKB Industriële Automatisering en Sanders Machinebouw houden samen een webinar. Het onderwerp is een maatwerkmachine die is ontwikkeld voor een complexe Seal Tester Unit. 

Yaskawa Benelux, EKB Industriële Automatisering en Sanders Machinebouw leveren alle drie automatiseringsoplossingen in uiteenlopende branches, zoals de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farmacie, semi conductor & cleanroom applicaties. Door jarenlange ervaring en het veelvuldig samenwerken is er een speciale dynamiek ontstaan tussen de drie bedrijven, waarbij de mooiste projecten gerealiseerd zijn.

Op aanvraag van een internationale producent van afdichtingen, complexe en eenvoudige ontwerpen in rubber en silicone heeft Sanders Machinebouw B.V. een maatwerk machine ontwikkeld voor een complexe Seal Tester Unit, waarin seals aan een 100% druktest controle worden blootgesteld. De machine is ontwikkeld om door middel van druk twee seals tegelijk te testen, de seals te printen en te controleren of de print op de juiste manier is aangebracht. Alles wordt uitgevoerd in 6,8 seconden per indexering. De belangrijkste eisen die de klant aan deze machine stelt, zijn: snelheid (productieverhoging) en kwaliteitsverbetering.

Op dit moment realiseert Sanders Machinebouw dit project in nauwe samenwerking met Yaskawa (verantwoordelijk voor juiste robotkeuze) en EKB (verantwoordelijk voor machinebesturing en robot integratie).

Webinar Productieverhoging en kwaliteitsverbetering

Tijdens het webinar Productieverhoging en kwaliteitsverbetering op dinsdag 29 juni a.s. om 09:00 uur lichten de drie bedrijven de use case over het project toe. Ze gaan in op de technieken en de integratie ervan die ze in deze case gebruikt hebben om aan de behoeftes van de klant te kunnen voldoen. Hoewel iedere case natuurlijk uniek is, zijn er veel raakvlakken met andere productiebedrijven, namelijk de behoefte aan een hogere productie en betere kwaliteit. 

Dit webinar is bedoeld voor productiebedrijven die een productievraagstuk en/of behoefte hebben aan robotisering / productieautomatisering. Kijk voor meer informatie op de site: https://www.sandersmachinebouw.nl/nl/publicaties.html of meld u direct aan via: mailto:webinar@ekb.nl 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden