30 oktober 2020 - 3 min leestijd

Yaskawa en Lorch Welding Systems kondigen een Europese samenwerking aan

Yaskawa, wereldwijde technologieleverancier op het gebied van robotica, aandrijf- en besturingstechnologie, en Lorch Welding Systems, een van de technologieleiders op het gebied van booglassen, kondigen hun toekomstige samenwerking aan om in heel Europa nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan industriële bedrijven in de lassector. Beide partners zien vooral bij middelgrote bedrijven een enorm potentieel om de komende jaren productieprocessen te automatiseren en de industrie te ondersteunen bij de omschakeling naar een moderne digitale productie.

“We zijn marktleider in de lassector met ons brede portfolio van complete systemen voor lasautomatisering. Mede door de opkomst van collaboratieve robotica en een nog nauwere samenwerking tussen mens en machine ligt het voor de hand dat we hierin samenwerken met bekende lasbronfabrikanten zoals Lorch,” zegt Otwin Kleinschmidt, Division Manager Yaskawa Europe Robotics.

Wolfgang Grüb, Managing Partner van Lorch Welding Systems: “We zijn zeer verheugd over de gestarte samenwerking met Yaskawa op het gebied van lasrobotica. Met dit partnerschap zullen we in de toekomst gezamenlijke oplossingen creëren waarmee klanten hun productie verder kunnen automatiseren en om hun concurrentievermogen verder te vergroten. In de komende jaren zien we een toenemende vraag naar geautomatiseerde lasoplossingen, vooral in de middelgrote sector maar ook in de grootschalige industrie. Hier willen we gezamenlijk de efficiëntie van onze klanten verhogen ”.

Met een jaaromzet van ca. 3,8 miljard Euro is Yaskawa een wereldwijde technologieleverancier op het gebied van robotica, aandrijf- en besturingstechnologie en oplossingen in de energiesector. Yaskawa, opgericht in 1915 in Japan, is al meer dan 100 jaar trouw aan de filosofie van het leveren van producten van de hoogste kwaliteit en heeft wereldwijd een leidende positie verworven.

De bedrijfsactiviteiten van Yaskawa bestaan uit Drives (GA700 frequentieomvormer), Motion Control (Sigma-7 servo-aandrijvingen en servomotoren, machinebesturingen), Robotica (MOTOMAN industriële robots, robotsystemen), System Engineering (generatoren en converters) en Informatietechnologie (software producten).

Industriële robots van het merk MOTOMAN worden bijvoorbeeld gebruikt bij robotlassen, laboratoriumautomatisering, verpakking en handling en geautomatiseerd lakken. Yaskawa Europe is onderverdeeld in de divisies Drives Motion Controls (automatisering, aandrijf- en besturingstechniek), Robotica (industriële robots, systemen) en Environmental Energy (milieutechnologie) en bedient de markten in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en het gebied van de voormalige Sovjet-Unie.

De booglassystemen van Lorch lastechniek voor de industrie, de veeleisende metaalhandel en het gebruik in automatisering worden al meer dan 60 jaar in Duitsland gemaakt in een van de meest moderne lasproductie faciliteiten ter wereld en geëxporteerd naar meer dan 60 landen. Door de nabijheid van de bedrijven en een duidelijke praktijkgerichtheid biedt Lorch zijn klanten herhaaldelijk innovatieve lastoepassingen aan die de winstgevendheid van het bedrijf aanzienlijk verhogen. De laatste innovatie is Lorch Connect, waarmee het bedrijf lastechnieken kan netwerken zonder complexe IT-installatie en alle belangrijke lasgegevens in één oogopslag heeft.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden