4 september 2018 - 1 min leestijd

Yaskawa koopt Siemens uit YSAD

Yaskawa koopt het aandeel dat Siemens heeft in hun 50:50 joint venture Yaskawa Siemens Automation & Drives (YSAD). YSAD is met ingang van 1 november volledig eigendom van Yaskawa en gaat verder onder de naam Yaskawa Automation Drives (YAD).

De joint venture met 280 werknemers bestaat sinds oktober 1999. Het doel was elkaars marktaandeel te vergroten door elkaar te voorzien van complementaire aandrijfproducten en – technologie. Siemens wilde vooral het marktaandeel op de Japanse markt versterken. Nog een jaar later in september werd daar ook laagspanningsverdeling aan toegevoegd.

 

Industrie 4.0

Yaskawa licht de beslissing toe door te stellen dat de industriële aandrijfmarkt en de hele industrie sterk is veranderd als gevolg van Industrie 4.0. Yaskawa kwam in oktober 2017 met het i3-Mechatronics-concept . Dit concept is niet alleen van toepassing op mechatronicaproducten zoals servo’s, frequentieregelaars en industriële robots, maar volgens het bedrijf ook op het gebied van industriële aandrijfsystemen. Daarom wil het YSAD tot een volledige dochteronderneming maken binnen het i3-Mechatronics-concept.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden