6 augustus 2019 - 2 min leestijd

YCM zet spotlight op slim verspanen voor diverse industrieën

Tijdens de EMO Hannover vestigt YCM de aandacht op slimme productie-oplossingen voor verschillende industrieën. Daarnaast laat de Taiwanese machinebouwer zeven bewerkingsmachines zien, waaronder verticale, horizontale en vijfassige bewerkingscentra.

Om slim verspanen vorm te geven heeft YCM het intelligente IIOT-platform ‘I-Direct’ ontwikkeld. Dit platform functioneert als een intelligent productiebeheersysteem dat alle apparatuur in de fabriek verbindt voor gegevensverzameling en analyse, waardoor op visualisatie gebaseerde externe bewaking, controle en dialoog mogelijk wordt. Met de gegevens die het systeem verzamelt stelt het managers in staat om de volledige fabriek te controleren en te beheren, onmiddellijk de status van de productie te controleren, knelpunten in het productieproces snel te identificeren en op te lossen en de productie te optimaliseren voor maximale efficiëntie.

 

Vijfasser voor complexe onderdelen

De vijfassige NFX400A is met een betrouwbare 12.000 tpm spil en nauwkeurige lineaire geleidingen met zes schuifblokken op de X-as ontworpen voor fabrikanten in de ruimtevaart-, medische en auto-industrie die veelal complexe werkstukken produceren. Het is bewerkingscentrum is verkrijgbaar met een breed scala aan gereedschapsmagazijnen, variërend van 24 gereedschapsposities tot optioneel 120 posities. De NXF400A is geschikt voor werkstukken met een gewicht tot 200 kg.

 

Zware bewerkingen

De DCV2012A, een verticaal bewerkingscentrum met dubbele kolommen, werd gebouwd om zware bewerkingen aan te pakken. Dankzij de stijve constructie en grote overspanning van de Y-as, biedt het een groot werkbereik en ondersteunt het werkstukken met een massa tot 4.000 kg. Uitgerust met een 20.000 rpm spil, rolgeleiding en zes schuifblokken op de Z-as, bereikt het bewerkingscentrum hoge prestaties in 3D-contouroppervlak, zelfs bij hoge snelheid.

 

Hoog rendement

Een andere highlight die YCM op de EMO presenteert is de verticale NXV560T met een krachtige ingebouwde spil van 30.000 tpm en een axiale versnelling van 1g. Dit bewerkingscentrum is ontwikkeld voor het hoogproductief bewerken van kleine en middelgrote werkstukken, zoals vereist in de automobiel-, medische en zelfs horloges- en klokkenindustrie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden