28 maart 2019 - 2 min leestijd

Zeroclamp CNC-beladingsrobot op Brabantse Metaaldagen

Tijdens de Brabantse Metaaldagen introduceert Pro4CNC de Zerobot 100V CNC-beladingsrobot van Zeroclamp. Hoffmann Quality Tools zal een deel van hun stand inruimen met Zeroclamp.

De Duitse fabrikant Zeroclamp is een jonge dynamische onderneming die hoogwaardige producten maakt voor het opspannen van onderdelen op bewerkingscentra, draaibanken, meetbanken en andere productiemachines. De jongste ontwikkeling is het CNC-beladingssysteem met een vierassige robot. Hoffmann Quality Tools uit Hengelo voert al zes jaar het nulpuntspansysteem met bijbehorende gereedschappen van Zeroclamp en Pro4CNC heeft de Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging van de beladingscellen voor CNC-draai- en CNC-freesmachines van dit merk. “Wij ruimen een deel van onze stand in voor Zeroclamp en zullen de CNC-beladingsrobot samen met Pro4CNC fysiek tonen in een demo-opstelling”, zegt Henry Blom, algemeen directeur van Hoffmann Quality Tools.

 

Zinvol bij kleine series

De Zerobot CNC-beladingsrobot heeft een hoog draagvermogen van 100 kg en kan zowel ruwdelen, pallets alsook gereedschaphouders beladen. Met name dit laatste geeft veel mogelijkheden om ook machines met kleine gereedschapsmagazijnen te automatiseren. Het beladingssysteem is gemakkelijk te programmeren en in te stellen zodat een automatische belading ook al zinvol is bij kleine series vanaf vijf stuks. Dankzij de mogelijkheden om zowel ruwdelen, pallets alsook zelfs de gereedschaphouders te beladen, is het systeem universeel inzetbaar. De compacte opbouw biedt ruimte voor veel producten bij een optimale plaatsbenutting dankzij vrij indeelbare racks. De CNC-machine blijft vrij toegankelijk voor bemande productie. Het systeem kan zelfs ingezet worden als tilhulp tijdens bemande uren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden